SKŁADNIKI
papryka czerwona* 57 %, woda, cukier trzcinowy*, ocet spirytusowy*, sól, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy*, GORCZYCA*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna papryka konserwowa sprawdzi się jako przystawka, dodatek do dań głównych i kanapek. Z uwagi na zdecydowany smak i aromat przypraw doda wyrazistości każdej potrawie, do której zostanie dodana.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 138 kJ/33 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 5,0 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.