SKŁADNIKI
papryka czerwona* 57 %, woda, cukier trzcinowy*, ocet spirytusowy*, sól, pieprz czarny*, ziele angielskie*, liść laurowy*, GORCZYCA*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna papryka konserwowa sprawdzi się jako przystawka, dodatek do dań głównych i kanapek. Z uwagi na zdecydowany smak i aromat przypraw doda wyrazistości każdej potrawie, do której zostanie dodana.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g  
Wartość energetyczna:  138 kJ/33 kcal  
Tłuszcz: 1,5 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g  
Węglowodany: 5,0 g  
w tym cukry: 0,1 g  
Białko: 0,8 g  
Sól: 0,7 g  
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA  
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.