SKŁADNIKI
ekologiczny kokos 100 %.
OPIS
Santen - pasta kokosowy to w zasadzie kokos w „stałej formie”; "mleko" kokosowe bez wody. Zrównoważona alternatywa dla "mleka" kokosowego, ponieważ nie ma potrzeby transportu niepotrzebnej wody.
Pyszne w azjatyckich potrawach (curry), zupach, sosach, deserach oraz jako zamiennik "mleka" kokosowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zamiast śmietanki lub MLEKA możesz użyć santenu. Jeśli używasz santenu w curry lub sosie, zachowaj proporcje płynu (woda, bulion lub napój roślinny) pomiędzy 1:1 lub 1:2 (100 g santenu na 200 g płynu), w zależności od tego, jak kremową chcesz uzyskać. Do zupy można po prostu roztopić kostkę santenu, aby uzyskać dodatkową kremowość.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 3010 kJ / 731 kcal
Tłuszcz: 69 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 6,5 g
Błonnik: 16 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Szczelnie zamknąć, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.