SKŁADNIKI
cukinia (52 %), ciecierzyca (35 %), cebula, olej roślinny rzepakowy, sól, czosnek, pieprz czarny mielony, curry mielone (0,12 %), kolendra mielona.
OPIS
Nasza pasta z cukinii i ciecierzycy z curry może z powodzeniem rozszerzyć warzywną dietę. Jeśli nie rezygnujemy z wędlin na rzecz warzyw warto dodać ją do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin.
Pastę produkujemy z cukinii parowanych w skórkach, więc smak i wartości odżywcze nie są wypłukiwane do wody. W połączeniu z ugotowaną ciecierzycą otrzymujemy przyjemną konsystencję. O smaku decydują przyprawy m.in. curry i czosnek. Warto podkreślić, że do naszej pasty nie dodaliśmy cukru.
Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 395 kJ/94 kcal
Tłuszcz: 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 9,6 g
w tym cukry: 2,4 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,85 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.