SKŁADNIKI
soczewica zielona (30 %), cebula, korzeń pietruszki, mąka ryżowa, chrzan, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, sos SOJOWY (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), sól, czosnek, tymianek, lubczyk, kminek, pieprz, gałka muszkatołowa, liść laurowy, słodka papryka, ziele angielskie.
OPIS
Bezglutenowy wegański pasztet z zielonej soczewicy powstaje w 100 % z naturalnych składników. Jest smaczną propozycją dla wszystkich dbających o zdrowie oraz dla osób będących na diecie bezglutenowej i wegańskiej. Stanowi urozmaicenie posiłków dzieci, młodzieży i dorosłych. Pasztet o niebanalnym smaku. Dzięki chmurce chrzanowej po zapieczeniu nabiera delikatnego ostro słodkiego smaku. Cream de la crem wśród pasztetów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 566 kJ / 135 kcal
Tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 15,4 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 4,6 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w warunkach chłodniczych.