SKŁADNIKI
mięso z gęsi 47,4 %, wątroba z gęsi 30,2 %, tłuszcz gęsi 17,2 %, mąka ŻYTNIA, JAJA kurze w proszku, sól, przyprawy.
OPIS
Wyrób drobno rozdrobniony, poddany procesowi pieczenia, wyprodukowany z mięsa, wątroby i tłuszczu gęsiego, z dodatkiem soli i naturalnych przypraw. Kształt wynikający z zastosowanej formy opakowania. Powierzchnia wyrobu lekko chropowata, na przekroju jednorodna. Struktura w pasztecie ścisła, zwarta, konsystencja miękka, wilgotna i smarowna. Barwa na przekroju ciemnobeżowa do szarobrązowej, powierzchnia pasztetu lekko przyrumieniona, złocisto- brązowa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1132 kJ / 273 kcal
Tłuszcz: 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
Węglowodany: 5,5 g
w tym cukry: 2,5 g
Białko: 16 g
Sól: 1,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 do 6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.