SKŁADNIKI
Mięso z nogi kaczki 95,2 %, przyprawy, żurawina kandyzowana (żurawina suszona, cukier, olej słonecznikowy), sól.
OPIS
Produkt otrzymany z mielonego mięsa z nogi kaczki z dodatkiem przypraw i suszonej żurawiny, poddany procesowi pieczenia. Kształt zależny od formy opakowania. Struktura w pieczeni ścisła i zwarta, konsystencja miękka i lekko wilgotna. Barwa wyrobu ciemnobeżowa do brązowej, ciemniejsza na powierzchni. Na przekroju widoczne owoce suszonej żurawiny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 672 kJ / 160 kcal
Tłuszcz: 9,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
Węglowodany: 4,9 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 13 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 do 6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.