SKŁADNIKI
płatki JĘCZMIENNE*, płatki z PSZENICY ORKISZ*, płatki OWSIANE*, płatki ŻYTNIE* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok.10 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1433 kJ/339 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 62 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 11 g
Białko 11 g
Sól 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.