SKŁADNIKI
nieaktywne płatki drożdżowe 100 %.
OPIS
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży. Poddanie ich odpowiednim procesom sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. W ten sposób powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku. Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką JAJEK w roślinnym majonezie.
Wysoka zawartość błonika pokarmowego. Doskonałe źródło białka, dlatego też odrywają istotną rolę w diecie wegańskiej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1443 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 22 g
Białko: 45 g
Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.