SKŁADNIKI
płatki OWSIANE górskie (bez glutenu) 100 %.
OPIS
OWIES jest zbożem, które naturalnie nie zawiera glutenu, natomiast istnieje ryzyko jego zanieczyszczenia zbożami glutenowymi na etapie uprawy, zbioru, przetwarzania lub konfekcjonowania.
Z tego powodu osoby z nietolerancją glutenu powinny wybierać produkty z owsa, które znakowane są jako bezglutenowe. OWIES bezglutenowy jest uprawiany, przetwarzany i zapakowany w sposób wykluczający ryzyko zanieczyszczenia zbożami glutenowymi. Zawartość glutenu w owsie i produktach owsianych bezglutenowych nie może przekraczać 20 mg/kg.
Płatki OWSIANE górskie bezglutenowe to doskonała propozycja na śniadanie. Świetnie sprawdzą się w owsiance, smoothie, jogurcie, wypiekach czy jako składnik kruszonki i chleba.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Źródło białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1545 kJ / 367 kcal
Tłuszcz - 6,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 0,8 g
Błonnik - 9,7 g
Białko - 13 g
Sól < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.