SKŁADNIKI
<5 % surfaktanty niejonowe (surfaktanty cukrowe pochodzenia roślinnego). Inne składniki: woda, etanol, kwas cytrynowy, ekstrakt z kwiatów lipy*, gliceryna, kwas mlekowy. 100 % składników pochodzenia naturalnego. *1% pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych.
OPIS
Środek do mycia owoców i warzyw delikatnie czyści skórkę owoców i warzyw, usuwając niepożądane zanieczyszczenia,nie pozostawiając nieprzyjemnego posmaku.
SPOSÓB UŻYCIA
2 - 12 ml produktu na 1 litr wody lub 10 - 60 ml na 5 litrów wody. Rozpuścić środek w wodzie i pozostawić owoce i warzywa w roztworze przez 30 sekund, w razie potrzeby obracając je w roztworze. W razie konieczności czynność powtórzyć. Po zabiegu należy spłukać czystą wodą.
UWAGA
Wskazówki dotyczące ochrony środowiska: aby ograniczyć wpływ na środowisko, należy stosować produkt oszczędnie.