SKŁADNIKI
ekologiczny ryż do sushi 100 %.
OPIS
Ekologiczny ryż biały okrągły doskonały do sushi. Grube, okrągłe, lekko przezroczyste ziarna gwarantują idealny smak sushi. Polecamy również do zup, sałatek i jako składnik farszów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1481 kJ/349 kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 1,1 g
Białko 6,5 g
Sól 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.