SKŁADNIKI
odtłuszczone MLEKO krowie pasteryzowane*, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Serek quark jest rodzajem sera śmietankowego. Wytwarzany jest z pasteryzowanego MLEKA odtłuszczonego do którego dodaje się bakterie kwasu mlekowego i/lub podpuszczkę mikrobiologiczną, co powoduje jego koagulację. Podczas procesu koagulacji składniki stałe oddzielają się od składników płynnych. SERWATKA, która jest płynną częścią, jest usuwana. Powstały w ten sposób tzw. skrzep serowy przepuszcza się przez sita, aby stał się drobnoziarnisty.
Doskonały do różnego rodzaju ciast i innych wypieków. Wysoka zawartość białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 295 kJ/70 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 3,9 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 12 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze do + 8 stopni Celsjusza.