SKŁADNIKI
ŚMIETANKA* (z MLEKA), kultury bakterii fermentacji mlekowej. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
ŚMIETANA „YÖMleko” wykonana jest w technologii termostatowej. Oznacza to, że jest przygotowywanа ze świeżej śmietanki i dojrzewa bezpośrednio w słoiku. Nasza ŚMIETANA jest wyjątkowa: ma delikatną konsystencję, a przy tym jest gęsta i nie kwaśna. Jest doskonała jako samodzielne danie, a także jako dressing do sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 487 kJ / 118 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,0 g
Węglowodany: 4,2 g
w tym cukry: 4,2 g
Białko: 2,7 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.