SKŁADNIKI
cukier*, woda, tamari (woda, SOJA*, sól), pasta imbirowa* (imbir*, cukier*), ocet, skrobia kukurydziana*, czosnek*, chili*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Stworzony na bazie sosu sojowego z dodatkiem rozgrzewającego imbiru i aromatycznego czosnku świetnie sprawdzi się w połączeniu z drobiem, wieprzowiną, warzywami oraz tofu. Posiada słodki, a jednocześnie lekko wytrawny smak.
Dzięki gęstej konsystencji, sos teriyaki może być również marynatą do dań pieczonych i z grilla. Użyj go jako dipu do przekąsek oraz jako wykończenie kanapek i sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 741 kJ/175 kcal  
Tłuszcz: 0,1 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g  
Węglowodany: 39 g  
w tym cukry: 33 g   
Białko: 3,2 g  
Sól: 3,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA  
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.