SKŁADNIKI
szynka wieprzowa*, sól, cukier trzcinowy*, przyprawy*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja konserwująca: azotyn sodu (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pochodzi z mięsa z udźca wieprzowego, jest odtłuszczona, bez kości, parzona. Jeden z najczęściej używanych produktów we Włoszech. Prosciutto Cotto jest soczysta i ma delikatny smak. Nie zawiera glutenu, dodatkowych polifosforanów. 100 % mięso wieprzowe z włoskich gospodarstw hodowlanych. Pakowano w atmosferze ochronnej.
- bez mleka
- bez glutenu
- odpowiedni dla osób z celiakią
- bez dodatku polifosforanów
- bez dodatku glutaminianu
- ręcznie robione
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 494 kJ/117 kcal
Tłuszcz: 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 20 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze maksymalnej 4°C.