SKŁADNIKI
ekstrakt SOJOWY* (39 %), tłuszcz kokosowy*, woda, olej rzepakowy*, pasta MIGDAŁOWA* (3,5 %), sól, kultury bakterii. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Dzięki roślinnej śmietanie, weganizm staje się jeszcze bardziej dostępny i zróżnicowany.
Wegańska ŚMIETANA jest wszechstronnym składnikiem kuchennym, który można używać do wielu potraw. Można dodawać ją do zup, sosów, deserów, ciast czy kawy. Możliwości są praktycznie nieograniczone, a ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia kulinarna. Wegańska ŚMIETANA pozwala eksperymentować i tworzyć nowe smaki, zachowując jednocześnie etyczny i zrównoważony styl życia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1349 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,2 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C