OPIS Yerba mate można parzyć na wiele sposobów. Najczęściej jednak mate przygotowuje się i pije w naczyniach drewnianych lub ceramicznych (choć bywają też z innych materiałów). Niezbędna jest także bombilla, przez którą pije się napar.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I sposób przygotowania: 1 łyżeczkę Yerba mate zalać szklanką gorącej wody (ok. 80⁰C) i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. II sposób przygotowania: Wkładamy bombillę do naczynia. Nasypujemy Yerba mate od ½ do ¾ objętości. Zalewamy susz gorącą, ale niewrzącą wodą.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.