SKŁADNIKI
woda, mąka jaglana* (10 %), sól kamienna kłodawska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt otrzymany w wyniku fermentacji ekologicznej mąki jaglanej. Produkt pasteryzowany.
SPOSÓB UŻYCIA
Ekologiczny koncentrat żurku Kowalewski dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Przyprawić do smaku.
Rozwarstwienie lub zgęstnienie jest naturalną cechą produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 117 kJ/28 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,1 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 1,0 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin